Ontdek de wereld van survivalrun - een uitdagende en complete sport die zowel je conditie als kracht en techniek op de proef stelt.

“Survivalrun is een heerlijke buitensport voor iedereen die houdt van een sportieve uitdaging en persoonlijke grenzen wil verleggen!”

Bij survivalrun draait alles om een balans tussen conditie, kracht en techniek. Tijdens de training worden al deze aspecten zorgvuldig behandeld. Van looptechniek tot hindernistechniek, van krachttraining tot het verbeteren van je conditie – alles komt aan bod. Leer de finesse van hindernisklimmen en hardlopen, terwijl je zowel je fysieke als mentale kracht ontwikkelt, inclusief doorzettingsvermogen.

Het kan een uitdaging zijn om met survivalrun te beginnen, maar dat maakt het juist zo boeiend! Verwacht niet dat je na slechts één les alle hindernissen al beheerst. In de eerste lessen focus je vooral op de basistechnieken voordat je je vaardigheden uitbreidt met meer uitdagende hindernissen en intensievere looptrainingen.

Wat survivalrun zo fantastisch maakt, is dat je nooit uitgeleerd raakt. Zelfs als je de meeste technieken beheerst, kom je nog steeds hindernissen tegen waarbij je even moet nadenken over de beste aanpak. De constante uitdaging houdt de sport spannend en stimuleert je om steeds beter te worden.

survival triangel

Voor wie zijn de trainingen?​

De jeugdtrainingen zijn gericht op kinderen tussen de 6 en 15 jaar.
De kinderen zullen opdrachten krijgen waarbij ze op eigen niveau kunnen sporten. Dit zorgt er voor dat iedereen er plezier in houdt en niemand dingen moet doen die beneden of boven zijn/haar niveau zijn.

De volwassenentraining is voor 15 jaar en ouder en er is geen maximumleeftijd.

Speciaal voor beginners:
‘Survivalrun, dat is toch niks voor mij?!’
Is een zin die wij vaak horen van mensen die wel geïnteresseerd zijn maar de stap niet durven zetten om bij ons te komen sporten.
 
Ze vinden zichzelf vaak te oud, te dik, niet fit genoeg, etc.
Echter laat de praktijk vaak zien dat als je eenmaal begint dat het reuze meevalt; mensen die van te voren dachten dat ze dat nooit konden komen er bij ons achter dat ze veel meer kunnen dan ze voorheen hadden gedacht.
Tuurlijk, alle begin is moeilijk dat zullen wij niet ontkennen. Maar bij ons is altijd wel een hindernis te vinden die je kunt doen! Bij ons staat plezier en persoonlijk succes voorop en niemand zal je raar aankijken als een hindernis niet lukt.

Wanneer zijn de trainingen?​

De jeugdtrainingen worden standaard aangeboden op donderdagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur en op zaterdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur.

De begeleide volwassenentraining wordt standaard aangeboden op op dinsdagavond van 19:00 tot 20:30, op donderdagavond van 19:00 tot 20:30 en op zondagochtend van 10:00 tot 11:30 uur.
Als u het ‘volwassenenabonnement B’ aanschaft mag u op alle momenten dat de baan open is en er een trainer aanwezig is, trainen. Dit betekent dan dat u ook tijdens de jeugdtrainingen vrij mag trainen.

Slecht weer;
Survival is een strijd tegen de elementen. Dit betekent dat we ook als het slecht weer is door gaan met trainen.
Alleen als er gevaarlijke situaties ontstaan, door bijvoorbeeld onweer of ijzel, kan er worden besloten om een training te annuleren.

Voor een overzicht van alle trainingen kunt u kijken in de agenda. Als een training wordt afgelast zal dat ook hierin verschijnen.

 

 

Waar zijn onze trainingen?

We verzamelen op ons eigen terrein bij het voetbalveld van VV-Nieuwolda. Het adres hiervoor is: Noorderlaan 16, 9944 BT Nieuwolda.
Zowel bij het voetbalveld als op de parkeerplaats bij het voetbalveld (staat aangegeven met ‘P’ borden) is ruimte om je auto te parkeren of je fiets te stallen.

Wedstrijden

Survivalrun-wedstrijden zijn er voor zowel de jeugd als voor volwassenen en opgedeeld in verschillende afstanden.

De standaard afstanden zijn 5, 8, 13 en 21 km en deze afstanden zijn in zowel wedstrijd- als in recreatief verband te lopen.

Tijdens deze wedstrijden zul je steeds een stuk moeten (hard)lopen waarna je weer een hindernis tegen zult komen. Deze hindernis zul je moeten nemen zoals de vrijwilligers uitleggen.

Eigenlijk zijn de wedstrijden een soort van ‘de vloer is lava’ waarbij het dus de bedoeling is dat je alle hindernissen haalt zonder de vloer aaan te raken.
Je mag de hindernissen altijd zo vaak proberen als je wilt maar als je zelf aangeeft dat het niet gaat lukken moet je je rooie bandje afgeven.

Tijdens de wedstrijden is er altijd een hele gezellige sfeer waarbij je voor en na de wedstrijden altijd gezellig kunt kletsen met andere deelnemers.

Marcel Nieland

Wedstrijdkalender 2023/2024

Opgave proefles