"Survivalrun is een heerlijke buitensport voor iedereen die houdt van een sportieve uitdaging en persoonlijke grenzen wil verleggen!"

Survivalrun is een uitdagende maar zeer complete sport;

Bij survivalrun is zowel een goede conditie als kracht en techniek belangrijk. Op de training wordt aandacht gegeven aan al deze aspecten. Looptechniek, hindernistechniek, kracht en conditie zijn vaste onderdelen van de training; Je leert de techniek en souplesse van zowel het hindernis-klimmen als het hardlopen. Je ontwikkelt je fysieke kant, maar ook je mentale kant zoals doorzettingsvermogen.
Survival kan ook een lastige sport zijn om mee te beginnen (maar dat maakt het niet minder leuk!), verwacht dus niet dat je na één les al direct alle hindernissen kunt doen dus. In je eerste paar lessen zul je vooral bezig gaan met de basistechnieken waarna je het zult uitbreiden met meer lopen en wat moeilijkere hindernissen.
Het leuke aan survivalrun vind ik zelf dat je nooit uitgeleerd bent. Zelfs wanneer je de meeste technieken onder de knie hebt, kan het nog wel eens voorkomen dat je een hindernis tegenkomt waarbij je eerst even diep moet nadenken hoe je die precies gaat doen alvorens er mee te beginnen.

 

survival triangel
Wedstrijden:
Survivalrun-wedstrijden zijn er voor zowel de jeugd als voor volwassenen en opgedeeld in verschillende afstanden.
De standaard afstanden zijn 5, 8, 13 en 21 km en deze afstanden zijn in zowel wedstrijd- als in recreatief verband te lopen.
Tijdens deze wedstrijden zul je steeds een stuk moeten (hard)lopen waarna je weer een hindernis tegen zult komen. Deze hindernis zul je moeten nemen zoals de vrijwilligers uitleggen.
Eigenlijk zijn de wedstrijden een soort van ‘de vloer is lava’ waarbij het dus de bedoeling is dat je alle hindernissen haalt zonder de vloer aaan te raken.
Je mag de hindernissen altijd zo vaak proberen als je wilt maar als je zelf aangeeft dat het niet gaat lukken moet je je rooie bandje afgeven.
Tijdens de wedstrijden is er altijd een hele gezellige sfeer waarbij je voor en na de wedstrijden altijd gezellig kunt kletsen met andere deelnemers.
rode bandje

Wedstrijdkalender 2022/2023