Wat te dragen tijdens survivalrun?

Kleding algemeen

Voor survivalrun hoef je als je begint niet direct dure kleren of speciale kleding aan te schaffen.
Een gewoon trainingspak met sportschoenen kan al genoeg zijn om te beginnen!

Wel raden wij aan om tijdens de trainingen een lange broek aan te doen om schuring van touwen te voorkomen. In de zomer kan dit wat warm zijn maar als het erg warm is kunnen we lekker afkoelen in het Termunterzijldiep 😉

Als je wat serieuzer wordt met de sport, of toevallig al één in huis hebt, kan het fijner zijn om een tight te dragen, deze broeken blijven niet achter hindernissen haken en worden niet zwaar als ze nat worden.
Ook zijn er schoenen die erg geschikt voor survivalrun / trailrunning zijn. De twee meest bekende merken binnen de survivalwereld zijn ‘Salomon’ en ‘Inov-8’
De schoenen van ‘Inov-8’ hebben erg veel grip en zijn erg licht wat ze erg geschikt maken voor survivalsport.
De kleding en schoenen zijn nieuw te koop via survivalmaterialen.nl maar vaak worden schoenen (die nog in prima staat zijn) ook via marktplaats aangeboden.

Weersomstandigheden

Verder adviseren we om laagjes kleding te dragen, dus als het koud is dat je meerdere laagjes kleding aantrekt en niet één dikke bontjas.
Dit zodat wanneer je het warm krijgt van het sporten je laagjes kunt uittrekken zonder dat je direct zonder kleren staat.

Als je eenmaal bezig bent is in de winter vaak een thermoshirt met eventueel een sportshirt er over al genoeg om warm te blijven.

kleding schoen
kleding