Corona-quarantaine - week 2

Wat te doen tijdens de quarantaine?

Inmiddels is het week 2, waarschijnlijk heb je nu een extreem gespierde duim van al dat scrollen. Ook is je kelder nu waarschijnlijk veranderd in een ballenbak maar dan in plaats van ballen bestaat het uit rollen wc-papier en je bent maar begonnen boeken achterstevoren en in Latijn te lezen omdat “gewone” boeken geen uitdaging meer bieden.
En dan denk je bij jezelf: ‘Wat moet ik nu nog doen tijdens deze corona quarantaine?!’. Want inmiddels zitten we in de tweede week van de quarantaine, dus een beetje creativiteit is inmiddels wel vereist om jezelf (en je hond en je kinderen en je partner) nog een beetje te vermaken.

Al die extra energie die we nu over hebben door al dat thuis zitten en (bijna) niks meer te hoeven doen, moet er natuurlijk een keer uit.
Nu kunnen we wel saaie dingen gaan doen zoals hetzelfde rondje voor de 57ste keer te hardlopen, of het stof van het roei-apparaat af blazen. Maar wie heeft daar nou zin in?

De tip van deze week staat in het teken van hardlopen, dus zoek je hardloopkleren alvast maar op voordat je verder leest!

Met gewoon een rondje hardlopen raak je je energie wel kwijt maar de meeste mensen (inclusief mijzelf) vinden het nogal moeilijk om een rondje te gaan lopen. Ik bedoel je komt uiteindelijk toch weer op dezelfde plek uit dus kun je net zo goed gewoon blijven waar je bent toch?!
Daarom heb ik de tip voor je om ‘figuur rennen‘ eens een keer te proberen. Het kost wat voorbereidingswerk, maar misschien is dat deel juist wel het leukst!

Het doel bij ‘figuur rennen’ is namelijk om een stuk te gaan rennen in een bepaalde vorm (jaja ik weet het, een rondje is ook een vorm). Maar het leuke is dat je hier zo creatief mee kan zijn als je zelf wilt.
Je kan bijvoorbeeld een vierkantje maken i.v.p. een rondje, weer eens wat anders ;P. Maar goed je kunt dus heel creatief hier mee zijn.
Zo heb ik voor de stad Groningen een mooie olifant gemaakt!

olifant hardlopen quarantaine bootcamp outdoor groningen nieuwolda oldambt

Deze routes zijn best makkelijk te maken via een online route planner. De website die ik veel gebruik is afstandmeten.nl
Vervolgens kun je de routes ook zelf opnemen met een gratis app zoals strava.

Er is wel één grote valkuil bij deze activiteit.
Dat is namelijk dat wanneer je heel creatief bezig bent en nadat je een prachtige route hebt bedacht, kom je er achter dat je daarvoor wel een marathon moet gaan lopen. De olifant van hierboven is namelijk ook 25 kilometer…

Als je wel een wat langere route wilt zodat je lekker creatief bezig kunt, kun je ook de fiets pakken. Als je kinderen hebt kun je dan bijvoorbeeld ’s morgens samen een mooie route maken om vervolgens broodjes te smeren en dan ’s middags op de fiets te springen en ergens onderweg lekker te picknicken.

Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties. Als je dus een mooie route hebt gemaakt, stuur me die dan via een berichtje op Facebook of via whatsapp!

Voor wat inspiratie kun je ook op strav.art kijken.

Veel plezier!

Categories:

Tags:

Comments are closed