Afval corona Nieuwolda bootcamp idee
Corona quarantaine - week 1

Wat te doen tijdens de quarantaine?

corona quarantaine oldambt idee nieuwolda bootcamp
Alle uithoeken van social media heb je inmiddels al gezien, de hond heeft spierpijn van de vele wandelingen die hij ineens moet maken, je hebt meer boeken gelezen in een week dan dat je normaal in een jaar doet en zelfs de spelcomputer biedt geen uitdaging meer.
En dan denk je bij jezelf: ‘Wat moet ik nu nog doen tijdens deze corona quarantaine?!’. Want ook al zitten we nog maar in de eerste week van de quarantaine, voor alle bezige bijen valt dat minder werken niet mee!

Een van de meest gezonde activiteiten blijft naar buiten gaan. Zeker nu we zeeën van tijd hebben nu we niet elke minuut minstens 2 appjes en een mailtje van onze collega’s hoeven te beantwoorden. Nu we dus zo veel vrije tijd hebben is het een uitgelezen kans om er weer eens lekker op uit te gaan. Omdat niet iedereen een hond heeft om uit te laten maar we toch graag die vitamine D mee willen pakken, ga ik komende weken samen met 25 graden noord een aantal ideeën posten om toch lekker naar buiten te gaan maar je niet daar dood te vervelen.

Afval corona Nieuwolda bootcamp idee
Het is helaas een bekend gezicht, afval dat overal in de natuur rondslingert. Maar eigenlijk doen we er (bijna) nooit wat aan, terwijl het toch zo makkelijk is om elke keer als je gaat wandelen om één stukje afval mee te nemen.

Daarom ook het volgende idee:
Iedereen heeft wel een rondje of meerdere rondjes in zijn of haar buurt die je vaak loopt. Of dat nou met de hond is of alleen, dat maakt niet uit. Neem nou eens de volgende keer dat je dat rondje loopt eens een vuilniszak mee en raap al het afval dat je tegenkomt op en stop het in de vuilniszak. Thuis aangekomen gooi je de vuilniszak in de afvalcontainer of je levert hem in bij de gemeente.
Op deze manier hou je niet alleen de natuur schoon, maar de volgende keer als je het rondje loopt is het ook leuker omdat je nergens meer afval ziet tijdens het lopen!

Voor kinderen kan dit ook een leuke uitdaging zijn! Want je kunt met je kind(eren) de uitdaging aan gaan wie er het meeste afval weet te verzamelen, of wie weet het meest rare voorwerp weet te vinden in de natuur. Zo heb ik hier in Nieuwolda al een keer een snoeischaar bij het snoeiafval gevonden!
Ook kun je kijken of er nog iets bij zit wat je misschien een tweede (of 88ste) leven kunt geven, om daar vervolgens een leuk knutselproject van te maken!

Dit idee kan ook een leuke twist zijn voor je hardloopritueel. Neem bijvoorbeeld een kleine rugzak of een plastic tasje mee tijdens het hardlopen. Daarna is het een kwestie van kijken hoeveel afval je in je rugzak weet te proppen!

Als jij dit nou ook (met je kinderen) hebt gedaan, stuur mij dan een foto via Facebook! Dat vind ik namelijk erg leuk om te zien!

Komende dagen ga ik in ieder geval flink bezig met het opruimen van de bossen, zodat wij ook tijdens onze bootcamp lekker in de natuur kunnen zijn zonder overal plastic te zien! Als je daar meer over wilt weten, volg me dan op Facebook, hier zal ik regelmatig updates plaatsen over deze activiteit en over nieuwe ideeën over wat te doen tijdens de corona quarantaine!

Vergeet niet na afloop je handen goed te wassen en eventueel je rugzak schoon te maken!

Categories:

Tags:

Comments are closed